Pentusuunnitelmat

 

PENTUSUUNNITELMAT 

ALUSTAVASTI SUUNNITTEILLA GROENENDAEL- PENTUE SYKSYLLE 2021!

Isä: vielä avoin 
Emä: Eloisa von der Nidderspitz "Kali"


Odotan pennuista vilkkaita, toimeliaita ja taistelutahtoisia belgejä, jotka tarvitsevat selkeät rajat ja mielekästä tekemistä sekä liikuntaa. Uskoisin pennuilla olevan hyvä potentiaali agilityyn, tokoon, vepeen, vetolajeihin ja kansallisiin lajeihin. 

En myy pentuja ensimmäiseksi koiraksi.


Uroksesta: urosvalinta vielä avoin

Nartusta:

Eloisa von der Nidderspitz "Kali"

Kali on tällä hetkellä hieman yli 2- vuotias (pennutuksen aikaan yli 3- vuotias) nuori narttu, jonka mietelause voisi olla "miksi kävellä kun voi juosta!". Kali on hyvin vilkas ja sähäkkä koira, jolla energiaa piisaa. Valitettavasti pentuna sattunut tapaturma on hidastanut harrastussuunnitelmia. Kalin etujalka osui kuoppaan metsässä juostessa ja sen oikeaan ranteeseen tuli avulsiomurtuma. Murtuma kyllä luutui, mutta jalkaan jäi lievä virheasento, joten Kali on elänyt oikeastaan kotikoiran elämää tähän saakka. Kali on kyllä kokeillut agilityä, vepeä ja tokoa, joissa kaikissa sen saisi varmasti koulutettua kisoihin ja kokeisiin. Aika näyttää kisataanko vai puuhaillaanko vain omaksi iloksi.

Kali pystyy vilkkaudestaan huolimatta keskittymään opetukseen ja se oppi esim. agilitykepit kolmella harjoittelukerralla. Kuitenkin suuri tarve juosta on asia, joka täytyy ottaa sen koulutuksessa huomioon ja sitä on välillä hieman hillittävä. Kalille käy palkaksi leikki tai ruoka, sillä on hyvä taistelutahto ja se on erittäin ahne. Kalilla on dominanssia koiria kohtaan, mutta se elää silti siivosti viiden koiran laumassa. Juoksujen aikaan kauniista käytöksestä joutuu joskus hieman muistuttamaan, mutta kilttinä koirana Kali uskoo kyllä. Vieraiden koirien laumoissa Kali lenkkeilee nätisti ja tykkäisikin ottaa juoksukilpailuja muiden koirien kanssa. Kalilla ei ole eroahdistusta, mutta sillä on ollut hieman taipumusta pieneen puuhailuun yksinollessaan. Kali vahtii kotona ja autossa, mutta se on sen osalta vain ilmoitusluontoista. 

Vauhdiltaan ja luonteeltaan Kali olisi 100% agilitykoira. Myös vetokoiraksi se sopisi hyvin, koska se rakastaa niin paljon juoksemista. Vepestä se myös tykkäsi hurjasti ja Kali onkin hyvin nopea uimaan. Rakenteeltaan Kali on "juoksijamallinen": sillä on erinomaisesti kulmautunut voimakas takaosa ja kevyt runko. Kali myös pystyy kääntymään ketterästi, mutta agilityssä kokoamiseen tarvittavan maltin kanssa saisi tehdä hieman töitä. Kali ei reagoi arjessa ääniin (ilotulitus, ukkonen ym.). Omalle porukalle Kali on oikein kainaloinen, joka haluaisi aina olla sohvalla vieressä (tai oikeastaan maata päällä). Vieraita ihmisiä kohtaan Kali on välinpitämätön/pidättyväinen eikä se oikeastaan hae minkäänlaista kontaktia vieraisiin ihmisiin. Kali ei pidä siitä jos vieras ihminen tulee iholle, mutta se ei kuitenkaan pelkää eikä pure, se ei vaan pidä siitä. Se kuitenkin leikkii mielellään vieraiden ihmisten kanssa, syö ahnaasti herkut ja sitä voi palkata kuka tahansa harrastuksissa. 

Kali on kuvattu tuloksin A/A, 0/0, LTV0 ja VA0. Lisäksi sen olat on kuvattu terveiksi (ell Tiiu Toijala). Kalilla ei ole allergioita eikä yliherkkyyksiä ja sillä onkin ihan rautavatsa. Yksi suolistotulehdus oli nuorempana, mutta sen syy jäi epäselväksi. Kali voi syödä kaikkia lihoja ongelmitta. Sen terveyden suurin riski onkin tuntunut olevan sen vauhdikkaasta luonteesta johtuva tapaturma-alttius. Kalin selkä kuvataan ja silmät peilataan ennen astutusta. Lisäksi Kali geenitestataan ataksian ja CJM:n osalta jos uros sattuu olemaan kantaja jommalle kummalle/sitä ei ole testattu. 

Kalin emä on mukavan avoin groenendaelnarttu Benja von der Nidderspitz (Benja Working-Dogissa), jolla on IP3 tulos Saksassa. Emän sisaruksilla on käyty kokeissa/kilpailtu suojelussa, tokossa, agilityssä ja vetohiihdossa. Kalin isä Catch on fire de Tizin Tychka (Catch on Fire Working-Dogissa) puolestaan asuu Belgiassa ja se harrastaa Belgian ringiä, tuloksena Ring 1. Isän sisaruksia kilpailee ainakin agilityssä ja veli Clash Folly de Tizin Tychka onkin ilmiömäisen nopea agilitybelgi. Kalin sisarukset ovat olleet tähän mennessä terveitä luustoltaan ja muutenkin. Sisarukset harrastavat ainakin agilityä ja suojelua. Kalin sisarpuolet samasta emästä harrastavat mm. agilityä ja jäljestystä. 

Linkkejä:

Kalin kasvattajan sivut: http://www.nidderspitz.de/
Kali vepessä esineen vienti: Vepe esineen vienti
Kali vepessä hukkuvan pelastaminen: Vepe hukkuvan pelastaminen
Kali vepessä veneen haku: Vepe veneen haku
Kalin isän veli agilityssä: https://www.youtube.com/watch?v=BASSSxdmuuY

Ota yhteyttä, niin jutellaan! Kerron mieluusti lisää koirista, sisaruksista, suvuista, terveysriskeistä ym. mieleentulevista seikoista!

Yhteydenotot aluksi sähköpostitse (poista välit):
Tanja Lehto, tanja_lehto19 @ hotmail.comKuva: Heidi Lappalainen


Kuva: Heidi Lappalainen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

ALUSTAVIA PENTUSUUNNITELMIA!

 Meillä on alustavia pentusuunnitelmia, katso:  https://briskpack.blogspot.com/p/pentusuunnitelmat-puppy-plans.html